Jurnal de vacanta: la pescuit pe raurile si baltile romanesti

In ultimul concediu am reusit sa ies din nou din zona de confort si sa ma indrept spre destinatii mai putin batute de catre oameni, mai precis, locurile salbatice de pescuit din Romania.

Pescuitul pe Dunare, frumos, dar dificil
Primul popas l-am facut pe batrana Dunare, langa Giurgiu, am gasit ceva locuri frumoase de pescuit la crap, zona fiind laudata de catre localnici ca fiind printre cele mai bune locuri de prins crapi capitali. Nu eram cine stie ce pregatit, aveam asupra mea doar doua lansete simple, cu mulinete ieftine si ceva boilies-uri de mamaliga facute dupa o reteta de pe youtube.

Partida s-a dovedit a fi una multumitoare din punctul meu de vedere, am prins in jur de 3 crapi la aproximativ 2kg bucata, ceva caras si platici. Ce m-a distrat cel mai mult, pescuitul in mal la varga, care mi-a adus satisfactie prinzand sute de obleti la viermisori.

Oarecum multumit, dar neimpacat ca au fost cam putini pesti, am decis sa merg pe o balta privata, asa ca am adoptat cu totul alt stil, si anume, cel semi-profesionist. Dupa ce am citit foarte multe bloguri de pescuit, m-am inarmat cu 4 lansete, am cumparat vreo 10 kilograme de nada, am cumparat momeli si monturi de pescuit la crap si am pornit spre destinatie. O balta din judetul Ialomita, care promitea.

Ajuns pe balta, am avut spaima vietii, era tixita de pescari, plina ochi, nu aveai loc unde sa mai arunci o lanseta, daramite patru. Am dat sa intorc masina, cand a sosit la mine un paznic si mi-a zis ca se gaseste loc, doar sa astept un pic. Cu bunavointa paznicului, am reusit de am gasit un loc, usor accidentat, dar tot era mai bine decat sa ma intorc acasa.

Ca si capturi, nu foarte multe, in jur de 4 crapi trecuti de doua kilograme si vreo 5 kilograme de caras. Poate nu a fost ziua mea, am vazut pe balta capturi si mai mari. Am folosit monturi cu momitoare si carlige nr. 6, marca Krank, asa cum mi-a recomandat un prieten de pe internet.

Cum cineva m-a avertizat, pescuitul este periculos si intra in sange. Ei bine, mi-a cam intrat, si acum stau pe forumuri de pescari si caut sa imi cumpar si mai multe scule. Duminica ies din nou pe balta.